Saturday, October 20, 2012

WAW!!! TADBIR NEGARA SAMBIL BERFOYA FOYA!!! FOTO!!

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia kepada pembaca blog kecik WA. Hari ni WA nak cerita pasal masalah moral. Bukan di kalangan awam, tapi di kalangan PEMIMPIN. WA bukan nak agungkan mana-mana pemimpin Barisan Nasional yang setakat ni belum WA jumpa ada masalah moral. Tapi berbeza pula dengan PIMPINAN dari parti pembangkang. Isu masalah moral di kalangan PEMIMPIN mereka semakin meruncing.

TUNGGGGUUUUUUU

Pendeknya, apa yang membuatkan mereka secara terbuka dan terang-terangan melakukan perbuatan terkutuk? Adakah dengan keluarnya fatwa Nik Aziz yang mengatakan bukti yang dikemukakan hanyalah besi, gambaran-gambaran yang diberi adalah rekaan semata-mata, keterangan lisan dari pelaku dianggap dusta serta menerima imbuhan tertentu untuk melakukan fitnah? Best ar macam tu bro...bertoron la macam mana punya stail pun. "Ini konspirasi untuk menjatuhkan saya".. phuiii.. macam lahanat

Adakah Barisan Nasional atau UMNO khususnya terlalu terdesak sehinggakan terpaksa memainkan isu masalah MORAL yang kononnya direka demi menjatuhkan kredibiliti seseorang?

Bagi WA mudah, bukan kerana terdesak; lebih mudah WA katakan di sini, ianya satu perkara yang wajar didedahkan. Bukan sahaja oleh UMNO malah sesiapa juga yang mengetahui akan KEBENARAN. Sudah tentunya kerana jelas, pemimpin yang mempunyai masalah moral, "kalau hendak ditegur pun sudah mangli, apatah lagi untuk MEMIMPIN".. memang tidak LAYAK sama sekali.

HADI AWANG KATA... BUKAN WA..
Masalah moral jugalah yang membuatkan Anwar Ibrahim dipecat pada tahun 1998. WA masih ingat pada 1997, sewaktu membaca majalah MASSA, keluaran keberapa WA tak pasti, di mana diletakkan gambar Mahathir dan Anwar di hadapan majalah. GAH DAN HEBAT tampak kedua-dua pemimpin ini, dengan caption di bawahnya, "HANYA ANWAR YANG LAYAK MENGGANTIKAN SAYA".



Wow. Che Det memang hebat, Che Det turunkan segala ilmu kepada Anwar kerana melihat bakat yang ada padanya. 'The Next Me'... Tapi akhirnya Che Det terpaksa juga menjatuhkannya dek isu MORAL, Dan keputusan untuk memecat beliau bukanlah keputusan Che Det berseorangan. Tetapi setelah keputusan ahli majlis mesyuarat tertinggi UMNO setelah mengambil kira BUKTI dan keterangan SAKSI.

Inilah sejarah yang Anwar takkan mampu ubah sehingga sekarang walaupun dibebaskan kemudiannya.

Malah. ketiga-tiga hakim yang mengendalikan kesnya dengan tegarnya percaya dia melakukan perkara tersebut. Di dalam perbicaraan yang sama, turut didedahkan bagaimana Anwar telah terlibat dalam skandal bersama Shamsidar Taharin, bini Azmin Ali... (tutuh bini orang tu der...)

Sampai ke hari ini. Anwar tak mampu TUTUP MULUT CHE DET, SAMAN CHE DET, atau MENAFIKAN APA YANG CHE DET CAKAP. Tak mampu.... WHY?? Jangan tanya aku....

Dan Che Det terus-terusan hingga ke hari ini menekankan masalah moral harami Al Juburi ni.. Al Juburi? Itu nama gelaran yang diberi oleh Mat Sabu. Rupanya bukan Che det dan ahli UMNO saja tahu pasal  kes moral Anwar. Ahli PAS, malah sekarang antara pimpinan tertinggi PAS juga DAH LAMA TAHU sifat songsang Anwar. Tapi WA tak hairan dia boleh BERKAWAN sekarang. BERJUMPA DI RUMAH URUT YANG SAMA AGAKNYA.....



Nak LISTED kan masalah moral Anwar dekat sini? WA rasa tak perlu lah sebab terlalu banyak. Apa kata LISTED saja jumlah SAMAN MALU yang dibuat Anwar kepada orang-orang yang bertanggungjawab mendedahkan aibnya. Antara yang memegang RAHSIA besar dia.. Dato Eskay, Nallakarupan, Umi Hafilda, Ezam, malah Che Det sendiri yang pada hari ni kita boleh lihat kisah Anwar juga tertulis di dalam buku "A Doctor in the House". TIADA SIAPA MAMPU SEKAT PENJUALAN BUKU ITU SECARA BERLELUASA....

ANDA NAMPAK SIAPA?

MALAH ANWAR JUGA TIDAK BERANI MENGAMBIL TINDAKAN UNDANG-UNDANG TERHADAP MANA-MANA SENARAI NAMA DI ATAS. (tetapi sekadar melepaskan jambunya, Sam Ketot Kencin Dalam Sluar untuk membuat ONAR ketika berlangsungnya sumpah laknat yang dibuat oleh Dato Eskay)

APA YANG LU TAKUT SANGAT NI DER...
Dalam satu laman kontroversi, Wikileaks turut mendedahkan komunikasi antara Singapura dan Amerika yang MENGESAHKAN Anwar terlibat dalam perbuatan HOMOSEKSUAL semasa berada di negara itu berdasarkan 'perangkap' yang telh dibuat dalam usaha mendapatkan BUKTI.

Singapura, walaubagaimanapun enggan bekerjasama dan berdiam berhubung isu ini. Adakah Singapura sedang menunggu masa andaikata Anwar berjaya memerintah? Adakah bukti-bukti yang dimiliki oleh Singapura akan dijadikan alat untuk MEBONEKAKAN Anwar dalam usaha untuk MENJAJAH Malaysia?

DEPA DAH STANDBY WA CAKAP LU....
Maaf cakap, WA tetap merasakan Malaysia tidak patut dipimpin oleh seorang pemimpin yang ada isu MORAL.. APATAH LAGI BILAMANA NEGARA LUAR JUGA MENYIMPAN RAHSIA ANWAR.

Seorang pemimpin yang TIDAK BERMORAL akan mudah diugut oleh anasir luar yang menyimpan rahsia-rahsia besar dan terlalu peribadi.

Jual Malaysia????

WA seriously says... BANGSAT macam ni WA tahu dia SANGGUP.

Jangan berani cuba... - Waris Amp

Friday, October 19, 2012

MALAYSIAKU - PENAT JERIH MEMBINA, DENGAN MUDAH MERUNTUHKAN!!

Tajuk itu sendiri merupakan satu peringatan. Peringatan kepada para pembaca diluar sana. Bidalan ini berkait rapat dengan kehidupan seharian kita. Bukan hanya dari sudut politik malah ianya berkaitan dengan hampir kesemua aspek.

Contoh, rumahtangga yang dibina berpuluh tahun akhirnya runtuh akibat orang ketiga..

Atlit sukan yang bertungkus lumus berlatih bagi menghadapi sukan temasya, akhirnya gagal dek kerana kantoi ujian air kencing..

Kemajuan negara yang dibina melalui proses selangkah demi selangkah, juga bakal runtuh bilamana ada segerombolan manusia yang jaki untuk memerintah!

Hakikatnya inilah realiti dunia hari ini. Secara sedar atau tidak, bangsa Melayu sedang dibunuh secara halus oleh bangsa bukan Melayu. 

Jika dahulu pabila sebut sahaja nama Melayu, sudah pasti ramai yang akan kagum dengan nama tersebut akan tetapi kini pabila disebut sahaja nama Melayu, sudah pasti kita terbayang satu kaum yang begitu dahsyat berdepan dengan masalah sosial, menjadi penghuni penjara, peminta sedekah dan pelbagai masalah lagi..

Kenapa semua ini terjadi? 

apakah ianya kerana bangsa Melayu itu masih berasakan mereka tuan tanah di bumi Malaysia ini sehinggakan mereka menjadi malas akibat status itu? 

atau bangsa Melayu itu sudah sebati akan kehidupan ala barat yang menidakkan kebenaran yang ternyata dalam Al-Quran? 

pernah anda terfikir, mengapa hanya bangsa Melayu sahaja yang meminta sumbangan sedekah di kedai-kedai makan dengan bertemankan seorang yang cacat penglihatannya? kenapa tiada bangsa lain?

usaha melemaukan bangsa Melayu ini dirancang sekian lamanya oleh kaum kafir. baik dari segi pemakaian, pemakanan, pola kehidupan malah doktrinnisasi mereka menular dengan begitu banyak sekali dalam kaca televisyen dan internet.

Lebih menyedihkan bila si kafir mendapat bantuan dari segelintir bangsa Melayu itu sendiri. Ambilkira dari sudut kuasa..Barisan Nasional yang ditunjangi bangsa Melayu selama ini cuba diprovokasi, difitnah, dihina, dituduh kafir oleh pembangkang yang kita sendiri tidak tahu siapa yang menunjanginya..

harapan mereka, mahu menawan Putrajaya dan menguburkan Barisan Nasional khususnya Umno hingga ke liang lahad. Sedangkan di dalam Barisan Nasional itu ada Melayu yang mengucap dua kalimah syahadah! 

atas alasan Barisan Nasional itu korup, maka mereka berasakan mereka lebih layak untuk memegang tampuk pemerintahan negara? sedangkan mereka sendiri terkantoi dengan penyalahgunaan kuasa di negeri-negeri jajahan mereka..



mereka menyalak siang dan malam mengutuk pemerintahan sedia ada..mereka nampak ilusi yang digambarkan oleh Anwar Ibrahim tatkala mereka berjaya menawan Putrajaya..tapi realitinya mereka gagal dalam memberi kemajuan kepada anak bangsa!
Jika benar Barisan Nasional selama ini korup dan gagal, masakan Malaysia begitu gah di mata dunia? Jika benar PM Najib berjiwa alakafir, masakan kepimpinannya diiktiraf serata dunia? 

Lebih 55 tahun pembangunan, kemajuan, pemodenan, kemahsyuran dibina oleh kerajaan dinikmati oleh semua tanpa mengira bangsa dan agama. Tak perlulah kita menyangkal kewibawaan kerajaan sedia ada..tak perlulah kita melumur pemikiran kita dengan doktrin pembangkang yang hanya tau mencari kesalahan orang lain sedangkan salah sendiri tidak mahu mengaku..tak perlulah kita menjual maruah diri semata-mata mahu mendapat kepujian kafir yang mahu menjahanamkan bangsa kita..

Cukup-cukuplah membunuh bangsa sendiri..yang untung hanyalah si kafir! 


Akibatnya nanti kita bakal mengemis di bumi sendiri..

p/s: sebelum jadi YB naik basikal ajer..dah jadi YB basikal pun tak pandang..tipulah kalau YB pembangkang tak 'sakau' duit rakyat..

SUMBER : WADAH KELANA JAYA

Sunday, October 7, 2012

Elite Boxing di Malaysia! Mai Tomoi kepala sekali!!

Kepada peminat sukan seni beladiri tomoi (Muay Thai), Elite Boxing akhirnya menjelajaha ke Malaysia. Selepas kejayaan membawa acara Muay Thai berprofil tinggi (Thailand vs Challenger Series) ke Dubai, Thailand, Rusia dan Jerman dalam tiga tahun sebelumnya, kali ini, Elite Boxing telah memilih Malaysia sebagai acara Muay Thai terbesar untuk kali ini.

Acara ini akan diadakan pada 9 October di Sunway Pyramid Convention Centre.


Thailand Vs. Asia - The Best of Malaysia (Fashion Fighter Press Conference) @ The Butter Factory KL

Jangan ketinggalan
Tiket-tiket boleh didapati di ebmalaysia.com.my.
Untuk maklumat lanjut mengenai acara ini, klik pautan berikut: http://www.facebook.com/ebmalaysia
Jumpa anda di sana!

Tuesday, October 2, 2012

SEMALAM KAKI KATAK, HARI NI, PERIUK BABI DI OLD TOWN. PUIHHH

Salam 1Malaysia and gud mornink worldz !

Aku nak gesa korang semua terutama orang Islam ni... 

BOIKOT OLD TOWN WHITE COFFEE !!!





Semalam aku dah ceritakan pasal OTWC ni yang pernah ada kes kaki katak ditemui dalam mee goreng.

OTWC disaman oleh mangsa.

Ok, pagi ni aku tak nak cerita pasal kes saman tu atau kes kaki katak tu.

Sepertimana yang korang tahu, OTWC ni pekerjanya majoriti adalah warga asing.

Outlet manager pon bangsa Ca Ya Nun Alif.

Back to our main point....

Aku nak cerita pasal sebuah OTWC di negeri Ngeh Ngok Ngek ni.

Outlet tu bukak dalam awal tahun lepas tak silap aku sebab raya tahun lepas aku ada pergi area sana lepak ngan kawan navy aku masa balik kampung dan terperasankan OTWC ni.

Kawasan ni memang banyak Navy lepak pun.

Seperti yang korang semua tahu la kan, Perak ni negeri yang sedang pesat membangun sekarang ni dibawah pemerintahan MB DS Dr Zambry Abd Kadir.

So kawasan ni memanglah pesat membangun dengan bercambahnya hypermarket seperti TESCO dan pelbagai kemudahan termasuklah juga pelebaran OTWC dalam membina empayarnya.

Macam biasalah bila aku balik kampung mesti lepak dengan kawan-kawan dan saudara-mara dan port paling best biasanya di Taman Tepi Laut tu.

Nak dijadikan cerita, dalam pada berkumpul dan berjumpa kawan-kawan maka terbuka lah kisah OTWC ni bila aku ajak diorang ni lepak OTWC dan mereka menolak.

Yang menceritakan kisah ni adalah bekas pekerja OTWC ni (kawan kepada kawan aku yang lepak sama-sama masa tu).

Fist of all korang jangan buat-buat terkejut la sebab diawal tadi aku dah bagitau yang pekerja OTWC ni majoriti adalah warga asing.

Pekerja dapur OTWC semuanya adalah warga asing kecuali pekerja depan atau waiter/waitress ada la sorang dua warga tempatan dan beragama Islam.

Pengurus OTWC di cawangan ni adalah perempuan berbangsa Ca Ya Nun Alif la (masa kejadian yang aku nak ceritakan ni).

Menurut cerita bekas pekerja ni, OTWC akan ambil pekerja wanita tempatan yang bertudung sebagai pelayan.

Mungkin taktik menarik minat pelanggan beragama Islam la kot.

So, hendak dijadikan story bekas pekerja ni ternampak pengurus dia ni memanaskan lauk bekal yang dibawanya di dapur menggunakan peralatan dapur OTWC.

Aku rasa korang semua pun boleh agak apa jenis 'lauk' yang dipanaskan oleh pengurus perempuan ca ya nun alif ni !

Selepas ternampak hal berkenaan, bekas pekerja ni meletakkan jawatan.

Aku tanya juga kat bekas pekerja ni, apsal dia tak pergi buat report lalu dia jawab dia tak ada bukti dan tak mahu diri dia disusahkan di tempat kerja baru dia.

Kes ni memang agak terpencil sebab tak ramai yang tahu, tetapi penduduk tempatan memang tahu berkenaan perkara ni.

Jadi, aku cuma nak tahu lah, korang rela tak makan makanan yang disediakan dari peralatan yang sama untuk memanaskan atau mamasak benda haram seperti khinzir atau BABI ni ???

Ini cuma satu kisah di satu cawangan OTWC dari sebuah pekan yang membangun.

Bagaimana cawangan lain ???

Oleh itu, bagitaulah kepada kawan-kawan dan saudara-mara kita jangan lah pergi lagi kat kedai macam tu.

Banyak lagi kedai lain yang boleh kita kunjung untuk makan demi mencari Halalan Toyyiban tu.

Kalau nak betul-betul 'class' makan je kat hotel !





Sudahlah ownernya bangsa bangsat yang hina Islam dan perlekehkan status Halal makanan umat Islam, pekerjanya pun majoriti bukan Islam dan kedai pun tiada status Halal.

Baiklah korang makan kat kedai Cik Bedah tepi jalan tu, walau tiada sijil Halal dah tentu perniagaan orang Islam !!!

Ingat !!!

Mungkin puak diorang berbusiness tetapi kuasa beli di tangan kita umat Islam ni !!!

Kita boleh menjadi penentunya !!!

Selebihnya... kita serahkan kepada Allah swt...

Jom BOIKOT OLD TOWN WHITE COFFEE bersama-sama !!!


SUMBER : I4TT

Monday, October 1, 2012

MAMPOSS!! SELAMBA MAKAN BABI DI OLD TOWN!! FOTO!!

INI GAMBAR KEDAI OLD TOWN WHITE COFFEE
Aduii.... brapa lama dah WA tak update blog ni. Hehe. Rasa macam mati hidup semula. Orang tanya pernah rasa ka mati? WA jawab temberang saja. Tapi TAJUK DI ATAS NI BUKAN TEMBERANG la derrr... WAAHHHH.. bukan main sedap lagi menjilat jari kaki khinzir, pepuak kafir ni di Old Town!! Pergh... WA harap takdak orang Islam la dalam gambar yang ditunjukkan kat bawah ni.

INI PLAK GAMBAR OLD TOWN PORK KNUCKLE
Tapi bukanlah tujuan WA update blog untuk cerita pasal Old Town Pork Knuckle ni, WA masih nak cerita pasal Old Town White Coffee di Malaysia. Persamaan dia rasanya... WA rasa lah yer... WA rasa bersalah..eh.. WA rasa persamaan kedua dua premis ni, TIDAK ADA SIJIL HALAL. Bezanya Old Town White Coffee ni di Malaysia dan Old Pork Knuckle ni di Bangkok, Thailand.

Lepas WA sebarkan satu poster di FB pagi tadi, cerita lama.. tetapi sengaja mengingatkan kembali umat-umat Islam di luar sana yang sedap sangat menjamah di tempat yang konon ada 'class', bahawa pada satu masa dahulu, sensasi diberitakan bahawa Old Town White Cofee pernah disaman kerana KAKI KATAK dalam Mee Goreng. (BACA DI SINI)

POSTER YANG MENGGILA DI FB

Saja WA nak tekankan, bukan WA nak jatuhkan bisnis orang lain, tapi sepatutnya kalau premis tu tak ada sijil halal, kerajaan kena bertegas untuk dia labelkan restoran dia sebagai TIDAK HALAL. WA percaya umat Islam takkan tertipu nak masuk restoran dia kalau ada label sebegini dipaparkan.

WA bukan nak marah sesiapa, tapi orang kita ni begitulah... dia main langgar redah saja atas nama stylo dan classy. Sampaikan tempat makan yang tak tahu halal haram dia main bedal saja. Alasannya mudah.."ada budak Melayu kerja kat situ".. puiiii.. Siapa tahu apa ramuan rahsia yang digunakan? Manalah kita tahu, kita cuma kena berwaspada. Kalau dah rasa was-was tu... elok la kita tak payah dah nak menggatal. Janganlah kita bila dah terantuk baru nak terngadah.

Eh.. for your information WA nak kasitau.. member-member WA yang chinese kuat makan katak. 

TAK MUSTAHIL KUALI SAMA DIGUNAKAN UNTUK MEMASAK "MAKANAN KEGEMARAN" DIORANG TU...KROIH KROIH.. WAKAKAKAKA. TUIIHH MELUGAR!!

So apa lagi korang... rentikanlah..- Waris Amp