Thursday, August 30, 2012

Salam Kemerdekaan Dari PaperWaris!!! VIDEO!!

Hi guys, video ni aku buat sebenarnya untuk KLPOS.. tapi apakan daya.. tak sempat siapkan sebelum deadline. Homemade jer pun.. xde hebat2... Anyway... sedikit sebanyak aku nak mengingatkan rakyat Malaysia supaya menepati ikrar dan janji kita sebagai rakyat yakni menepati rukunegara. Babak buang bendera Malaysia tu aku harap tiada yang tersinggung, sebab isteri aku selaku kameraman..(woman sebenarnya) ada sambut bendera tu dari belakang. Jangan risau.. kami sayang Malaysia.. Tepati janji kita... hihihih...musti banyak haters video ni.. aku nak bagitau.. aku tak kesah pon.. hahahahahaha...


Jadi untuk lebih menyelami kisah di sebalik RUKUNEGARA kupasan blog PaperWaris.. apakata korang KLIK SINI dan hayatinya...

Terima kasih kerana membaca

Wednesday, August 29, 2012

SAMSUNG BAYAR APPLE 1 BILLION USD GUNA SYILING 5 SEN!!!

Pagi ini, lebih 30 trak sarat berisi syiling 5 sen tiba di perkarangan ibu pejabat Apple di California. Jabatan keselamatan pihak Apple pada mulanya menegaskan trak itu telah berada di tempat yang salah, tetapi beberapa minit kemudian, CEO Apple, Tim Cook telah menerima panggilan dari CEO Samsung menjelaskan bahawa mereka akan membayar jumlah 1 billion USD untuk denda yang dikenakan terhadap mereka dengan kaedah ini.


Paling melucukan, dokumen yang ditandatangani tidak memberitahu secara spesifik kaedah pembayaran yang perlu dibuat oleh syarikat Samsung. Oleh kerana mereka berhak membayar dengan apa cara sekalipun, , mereka memilih untuk membayar saman 1 billion USD kepada Apple dengan wang syiling 5 sen!!!

Dilihat sebagai satu perbuatan khianat tetapi agak bijak, apabila kaedah ini akan membuatkan Apple pening memikirkan bagaimana caranya untuk mengerah setiap pekerja mengira jumlah wang denda yang telah dibayar. Ia akan memakan masa berjam jam lamanya biarpun dilakukan dengan pihak bank!! Masalahnya.. mahukah pihak bank menerima jumlah wang syiling sebegitu besar? 1 BILLION USD tu weyhhh!!!


 Lee Kun Hee, pengerusi Samsung Electronics, memberitahu media mereka tidak akan bertolak ansur dengan kumpulan "nerds bergaya" dan jika mereka (Apple) ingin bermain secara kotor, pihak Samsung juga tahu bagaimana untuk melakukannya.

"Anda boleh gunakan syiling itu untuk membeli minuman ringan di mesin, atau mencairkan syiling itu untuk membuat komputer, itu bukan masalah saya, saya telah membayar mereka dan memenuhi kehendak undang-undang"

"Penghantaran jumlah keseluruhan 20 billion syiling 5 sen diharap akan selesai pada minggu ini", ujarnya lagi.

Tak sabar rasanya tunggu kenyataan dari Apple.. hehehehehe - PaperWaris

Monday, August 27, 2012

AL FATIHAH!! NIK AZIZ TERBUNUH NAHAS JALANRAYA!!


Berita mengejutkan ini baru lagi saya terima.Maafkan saya kalau sebelum ni saya ada buat salah dengan saudara.. Terkejut saya dengar berita pemergian saudara. Semoga Saudara ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman dan beramal soleh. Alahai...... Korang-korang yang pernah buat salah dengan dia.. harap-harap dia ampunkan kesalahan korang semua.. Al-Fatihah..

Hok ni saja hok belum... (Gambar Hiase)
KUANTAN 26 Ogos — Seorang pekerja kilang bernama Nik Abdul Aziz Nik Mat serta kakak dan anak saudaranya terbunuh selepas kereta yang mereka naiki terlibat dalam kemalangan dengan sebuah lori penghantaran cepat di Kilometer 15, Jalan Bentong-Raub, dekat Lurah Bilut, hari ini.

Nik Abdul Aziz, 27, dari Bandar Baru Bangi, Selangor; kakaknya, Nik Hasmah, 29, dan anak Nik Hasmah, Mohd. Adib Daniel Amizan, lima tahun, meninggal dunia di tempat kejadian dalam nahas pada 2.20 pagi tadi.

Yang cedera parah ialah seorang lagi kakak Nik Abdul Aziz, Nik Nab Nik Mat, 45, dan anaknya, Adibah Mohd. Fikri, 12, murid Sekolah Rendah Jalan Cochrane, Kuala Lumpur yang dikejarkan ke Hospital Bentong untuk rawatan lanjut.

Ketua Polis Daerah Bentong, Supt Rosli Abdul Rahman berkata, kesemua mereka sedang dalam perjalanan pulang ke Kuala Lumpur selepas pulang bercuti di Kampung Tempinis, Besut, Terengganu sempena cuti persekolahan sekarang.

“Setibanya di lokasi kejadian, sebuah lori penghantaran ekspres yang dalam perjalanan dari Kuala Lumpur ke Kota Baharu terbabas ke laluan bertentangan dipercayai akibat permukaan jalan licin kerana hujan lebat sebelum bertembung dengan kereta mangsa,” katanya.

Ketiga-tiga mangsa yang terbunuh itu mengalami kecederaan parah di kepala dan badan.
Kelindan lori terbabit berumur 60 tahun turut mengalami kecederaan parah manakala pemandunya hanya mengalami cedera ringan, kata Rosli.

Katanya, pemandu lori terbabit kini ditahan di Ibu Pejabat Polis Daerah Bentong untuk siasatan lanjut.
Saksi kemalangan itu diminta menghubungi Pegawai Penyiasat, Cif Insp Nor Bulian Zakaria di talian 09-2222222, bagi membantu siasatan. - Bernama

Tuesday, August 14, 2012

BIKINI SHOW DALAM KAPALTERBANG??! GILO!!


Ada bikini show didalam pesawat merupakan hal yang belum pernah dilakukan  penerbangan mana pun di dunia ini, namun penerbangan baru di Vietnam telah mengadakan bikini show didalam pesawat yang menampilkan wanita-wanita cantik Vietnam dengan bikini yang sedang berlenggok-lenggok didalam pesawat.


Salah satu penerbangan baru di Vietmam bernama VietJet Air menyajikan pertunjukan unik Bikini Show dalam pesawat dalam penerbangan perdana mereka menuju Ho Chi Minh City ke pantai eksotik Nha Trang dengan hanya memakai bikini.

Pihak penerbangan menggunakan wanita-wanita cantik dari peraduan kecantikan Vietnam. Mereka mengenakan bikini seksi sambil berjalan-jalan didalam pesawat. Acara ini pun menjadi tontonan menarik bagi para penumpang pesawat VietJet Air, momentum ini pun dimanfaatkan para penumpang untuk mengambil foto dan video para model yang mengenakan bikini seksi itu bahkan ada penumpang yang memuatnaik videonya ke dalam laman Youtube.

Namun gimik yang dilakukan VietJet Air ini tidak mendapat keizinan dari Badan Penerbangan Vietnam kerana diangap mengabaikan keselamatan penumpang dengan mengizinkan para penumpang mengunakan telefon bimbit di dalam pesawat. Sayrikat penerbangan baru ini telahpun didenda sebanyak 20 juta Dong Vietnam.

 sumber: laman Izz

Saturday, August 4, 2012

JANJI DITEPATI - APA TERSIRAT DISEBALIKNYA?

EDISI MERDEKA 

ENTRI INI DITULIS DARI HATI... JIKA BAHASANYA SUKAR DIFAHAMI ATAU MENGGURIS MANA-MANA PIHAK, WA DAN PAPERWARIS MEMOHON MAAF.

AKU BANGGA AKU ANAK MALAYSIA..

Salam readers yang WA hormati. Seperti yang WA janjikan semalam, hari ini WA nak kupas sedikit sebanyak tentang slogan yang amat, amat, amat punya amat diGERUNI pihak pembangkang iaitu slogan 'JANJI DITEPATI'.

SLOGAN YANG MENJADI MIMPI NGERI PUAK PAKATAN HARAMJADAH

Slogan yang mungkin paling digeruni Lim Kit SiaL dan kuncu-kuncunya. Kerana kupasan yang WA akan bentangkan dalam entri kali ini, WA harap dapat membuka mata Rakyat Malaysia khususnya mengapa slogan Janji Ditepati telah dipilih seterusnya menyedarkan kita sebagai rakyat bahawa slogan ini merupakan satu peringatan.

KERNA KITA SERING LUPA....
It's a reminder my friend... a reminder for all Malaysians.......

Peringatan supaya membalas budi??? TIDAK... sila betulkan persepsi anda... baca lanjut untuk mengetahui.... 

Lewat ini Malaysia disajikan dengan pelbagai kontroversi kritikal akibat dari pimpinan-pimpinan politik yang tidak sehaluan pendapat... yang WA lihat rata-ratanya mempunyai pengikut tegar yang telah didoktrin dengan hasutan agar membenci segala usaha baik dari pihak kerajaan memerintah. 

YANG BAIK JUGA DIBANGKANG..? APER KE BANGANG?

Sehingga baru-baru ini, kita sekali lagi telah disajikan dengan salah satu drama jalanan, dengan ratusan ribu pengikut pro pembangkang beraksi seperti beruk makyeh di dalam arena Bershit 3.0 yang diadakan disekitar ibu kota.

SIAPA MEMBERI GALAKAN?
Malah mereka ini tidak serik untuk mengugut kerajaan, bahawa mereka akan mendapatkan keadilan di jalanan jika kehendak mereka tidak dipatuhi. Tindakan puak-puak pelampau ini semakin hari semakin berani, dan kesan dari perbuatan mereka dilihat sebagai satu masalah yang meruncing, yang telah banyak menyusahkan semua pihak.

WA minta pembaca flashback semula.... adakah kita ini dari golongan yang membenci kerajaan sejak dari kita lahir? Sejak di bangku persekolahan? Sejak menuntut di IPTA? Atau sekadar terikut-ikut dengan hasutan pihak tidak bertanggungjawab, sedangkan kita tidak tahu apa isi perjuangannya.

PRINSIP KITA SEBAGAI RAKYAT MALAYSIA?

Sewaktu di bangku persekolahan, kita diterap dengan nilai-nilai yang baik. Malah setiap kali waktu perhimpunan diadakan, kita dengan rela membaca IKRAR yang lima yakni RUKUNEGARA.

MAKA KAMI, rakyat Malaysia, berikrar akan menumpukan seluruh tenaga dan usaha kami untuk mencapai cita-cita tersebut berdasarkan atas prinsip-prinsip yang berikut :
  • KEPERCAYAAN KEPADA TUHAN
  • KESETIAAN KEPADA RAJA DAN NEGARA
  • KELUHURAN PERLEMBAGAAN
  • KEDAULATAN UNDANG-UNDANG
  • KESOPANAN DAN KESUSILAAN
______________________________________________

Jika kita lihat sejarah RUKUN NEGARA, deklarasi ini telah dibuat pada tahun 1970 dek reaksi dari PERISTIWA BERDARAH 13 Mei yang berlaku pada 1969. 

SETAHUN SELEPAS BERLAKUNYA PERISTIWA 13 MEI 1969. MAGERAN MEMBENTUK RUKUNEGARA
Rukunegara juga merupakan ikrar untuk menyatupadukan semula rakyat Malaysia yang berpecah belah, yang telah mengikut prinsip-prinsip tersendiri ekoran peristiwa tragis itu.

SEJARAH HITAM
ORANG MELAYU DIBAKAR HIDUP-HIDUP DALAM PANGGUNG WAYANG

Tetapi Malaysia pada hari ini, WA minta kita tepuk dada dan tanya, sejauh mana kita laksanakan ikrar kita? Kita sering menegur supaya tidak mempolitikkan Hari Kebangsaan yang membangkitkan jiwa merdeka dan semangat patriotik dalam diri... 

Tetapi dalam masa yang sama..adakah kita juga menafikan bahawa kita ini berjiwa merdeka? Sejauh mana kita melaksanakan perintah tuhan? Adakah kita taat kepada raja dan negara yang kita cintai? Apakah perlembagaan Negara yang telah menetapkan Islam sebagai agama rasmi, dan Bahasa Malaysia sebagai bahasa kebangsaan, ditolak mentah-mentah oleh kita? Dimana hormatnya kita kepada undang-undang jika kita sedia menggunakan undang-undang jalanan?? Di manakah budi bahasa, kesopanan dan kesusilaan kita jika rutin harian adalah maki hamun sesama? 

Adakah bacaan Ikrar kita satu ketika dahulu hanyalah laungan tidak bermakna dari seorang anak kecil?

-------------------------------------------------------

Sejarah berulang...perhimpunan Bershit 3.0 telah banyak mengundang kerosakan dan menimbulkan kemarahan banyak pihak walaupun tiada pertumpahan darah dalam skala yang menggila sepertimana yang berlakunya pada 13 Mei... 

HURU HARA DAN KEGANASAN BERSHIT 3.0 - IMBAUAN TITIK HITAM 13 MEI
tidak banyak bezanya dengan siapa DALANG YANG MENCETUSKAN kedua-dua peristiwa ini... inilah perosak-perosak dan muka jahannam yang sepatutnya tiada langsung tempat bagi mereka dalam Malaysia.


LIM KIT SIAL- SAMSENG TAIK KUCING YANG MELAUNGKAN MALAI-SI (MATI MELAYU)

Pada masa inilah..sewaktu keadaan rakyat mula berpecah belah dek kerakusan individu GILA yang TAMAK dan menginginkan kuasa... slogan Janji Ditepati digunakan...ianya satu peringatan..... 

SEJARAH BERULANG... MEREKA YANG SAMA MEMBERONTAK
Rakyat juga sering diberikan persepsi yang salah oleh pihak tidak bertanggungjawab. Umpamanya kerajaan terdesak dalam merayu menagih simpati demi sekeping undi dengan slogan yang sedemikian. Malah mereka dengan lantang menentang tema berkenaan dengan mengeluarkan tema sendiri...maaf..WA tak berapa ingat tema mereka, sejiwa senegara aper tah..

Rakyat kini sering salah sangka, malah individu tidak bertanggungjawab memberi tanggapan yang tidak baik terhadap apa yang diusahakan pemimpin terhadap kesenangan dan kemajuan hidup rakyat. 

Pemimpin dengan caranya yang tersendiri...yang pernah menjanjikan kemerdekaan dan berjuang untuk kebebasan kita.. dan yang berusaha demi kemajuan dan kesenangan generasi kita.. mereka menepati janji mereka. 

JANJI MEREKA DITEPATI... JANJI KITA?


Apa kaitannya tanggungjawab rakyat dengan slogan JANJI DITEPATI????
 
WA percaya, bagi rakyat yang tahu berfikir. Ia merupakan satu slogan yang tepat untuk mengingatkan semula rakyat Malaysia supaya menepati janji dalam ikrar rukunegara yang kita laungkan, baik satu ketika dahulu.. ataupun yang masih melaungkannya hingga ke hari ini. Itu merupakan TANGGUNGJAWAB KITA.

KITA JUGA BERJANJI....
Ikhlas dari hati, sedarkah kita bahawasanya IKRAR kita merupakan satu JANJI....? Adakah kita akan menepatinya supaya kita boleh kekal hidup aman dan harmoni dalam masyarakat majmuk berbilang bangsa, sepertimana Malaysia yang pernah terkenal dengan adab sopan dan santun serta tinggi nilai budi di mata dunia satu ketika dahulu? 

WA DOAKAN HARMONI KINI DAN GENERASI BERIKUTNYA....

Sahabat...Merdekakah kita di kala ini?



JANJI DITEPATI BUKAN HANYA UNTUK PEMIMPIN...PERCAYALAH...IA JUGA TANGGUNGJAWAB KITA DI KALA ARUS DUNIA MENJADI SEMAKIN MENCABAR... JANJI DITEPATI MENGAJAR KITA SUPAYA TIDAK LUPA, RUKUNEGARA -LAH YANG MERUPAKAN PEGANGAN KITA SEBAGAI RAKYAT MALAYSIA. - WARIS AMP

  
 

BLOGGER MALAYSIA TERCUN!! PERGHH!! MELELEHH!!

PERGHHHH!! MACAM NI PUN ADA??? DAH MACAM PERADUAN PULAK JADINYA!! SEDANG-SEDANG AKU BELEK FACEBOOK.. JUMPA LA SATU POSTING DARI BLOG YANG MENGATAKAN DIA PUN SEDANG BELEK-BELEK BLOG DAN JUMPA BLOG YANG MENYENARAIKAN BLOGGER-BLOGGER TERCANTIK DI MALAYSIA...(ERR~ KORANG PAHAM KE AKU CAKAP APA?) 

SENARAI TOP 10 NI DARI PENGAMATAN BLOGGER AMMAR. AKU DENGAN KEMBANG IDUNGNYA COPY PASTE DARI BLOG DIA. SHARING IS CARING LA KATAKAN~

WUSSSS~ LEH JADI CALON-CALONNYA NI.. KALU ARTIS KAWIN NGAN ARTIS.. BLOGGER KAWEN BLOGGER LA KOT? HEHEHEHEHEHE...

 1. Tasha Manshahar [ http://nadiarocher.blogspot.com/ ]


2. Irine Nadia Marcello [http://irinenadia.blogspot.com/  ]
Irine Nadia Marcello
3. Fatin Liyana [ http://honeykoyuki.blogspot.com/ ]


4. Bella Dela Rosa [ http://weirdbella.blogspot.com/ ]






7. Lulu Caldina [ http://lulu-pages.blogspot.com/ ]

9. Yana Nanako [ http://www.yana-nanako.com/ ]


10. Pelangi Chenta [ http://pelangi6767.blogspot.com/ ]

BILA PULAK NAK BUAT SENARAI BLOGGER TERHENSEM? KONPOM AKU TANGGA TERATAS.....NGEH NGEH NGEH~ - WARIS AMP.